Scrummaster

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

10-07-2024

Opdrachtgever

IT-idiots

Functie omschrijving Scrummaster

Voor een-team zijn wij op zoek naar een ervaren Scrum Master voor twee van onze teams. Als jij de juiste kandidaat bent, ben jij vakkundig, marktgericht en analytisch sterk. Jij kunt complexe materie gemakkelijk vertalen in heldere analyses die je overtuigend kunt presenteren aan Product Owners, teamleden en eventueel mensen buiten het Scrum team. Binnen het team ben jij de motivator die een inspirerende omgeving creëert waarin focus, feedback en innovatie centraal staan. Het is belangrijk dat jij gericht bent op samenwerking, een groot inlevingsvermogen hebt en sterke communicatieve en coachende vaardigheden bezit.

Als Scrum Master ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren en optimaliseren van het Scrumproces en Scrum-events, zoals retrospectives. Jij werkt samen met andere Scrum Masters om processen te optimaliseren zodat we steeds beter en efficiënter kunnen werken. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat niets het team in de weg staat om goed werk te kunnen leveren. Daarnaast ondersteun je Product Owners bij een goede invulling van hun rol. Als Scrum Master begrijp jij als geen ander de ontwikkelingen die een team doormaakt en hanteer jij de principes die op dat moment nodig zijn. Je herkent mogelijke conflicten tijdig en weet deze op te lossen. Jij faciliteert ook de kwartaalplanning-sessies (GPE Group Planning Events) voor de groepen (tribes). Tot slot zal gevraagd worden of jij onze Practice Scrum Master naar een hoger niveau kunt tillen.

Wij zoeken iemand met minimaal 5 jaar ervaring in de rol van Scrum Master. Jij begrijpt wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een kwalitatief goed product en hebt affiniteit met product georiënteerde teams. Jij hebt ervaring met het toepassen van Scrum/Kanban binnen grotere organisaties, met name op teams die voorheen middels de watervalmethode werkten. Persoonlijk ben jij een goede coach en inspirator. Jij kunt het team aansporen om zelf eigenaarschap te nemen over het proces, de backlog en de omgeving en weet indien nodig tegengas te geven. Kortom, jij kunt coachen, faciliteren en het voorbeeld zijn voor anderen.

Functie eisen Scrummaster

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je te beschikken over een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskunde, Verandermanagement, Organisatiekunde of een vergelijkbare studie. Daarnaast heb je minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als Scrummaster en ten minste twee jaar ervaring in het ondersteunen van meerdere teams als Scrummaster.

Je hebt kennis en ervaring op het gebied van Product Backlog Management en bent bekend met IT-implementaties binnen complexe omgevingen. Ook heb je ervaring met het werken met Jira (of een gelijkwaardig systeem) en kennis van IT Operatie (beheer). Kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen is een pre.

Verder heb je ervaring met het implementeren van Agile, DevOps, Scrum en Kanban concepten. Bij voorkeur heb je ook kennis van Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment. Kennis van CSM en/of PSM is een pluspunt.
.

Arbeidsvoorwaarden

We hebben verschillende opdrachten voor Scrum masters waarbij het vaak om langdurige projecten gaat.

Wij bieden uitermate interessante arbeidsvoorwaarden en een zeer prettige werkomgeving.
Er is een prima balans tussen thuiswerken en kantoorwerkzaamheden.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen ? Laat ons het weten met je sollicitatie. We plannen dan snel een kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk

Onze nieuwste vacatures
Nieuwegein
Utrecht
Utrecht
UTRECHT
Utrecht
Utrecht
Utrecht
Utrecht Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.