Software Engineer Java

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

17-08-2024

Publicatie eindigt

16-11-2024

Opdrachtgever

IT-idiots

Functie omschrijving Software Engineer Java

Als Software Operations Engineer heb je een cruciale rol bij het beheren en integreren van alle componenten binnen het IT-netwerk, en zorg je voor een goede afstemming tussen de verschillende Infra- en Devop-teams. Dagelijks werk je samen met de teams om de applicaties te onderhouden en verder te ontwikkelen. Deze applicaties draaien op een on-premise datacenter en bestaan uit een groot aantal Linux-servers met Websphere- en Oracle-databases, evenals in de Azure-cloudomgeving.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is het belangrijk dat je een proactieve en oplossingsgerichte aanpak hebt. Je houdt de systemen voortdurend in de gaten en grijpt in voordat zich problemen voordoen. Daarnaast draag je zorg voor de monitoring, stabiliteit en performance van alle systemen.

Als onderdeel van je werkzaamheden maak je gebruik van verschillende tools en technologieën. Hierbij is het van belang dat je jezelf op de hoogte houdt van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Door je kennis en expertise help je de teams om de applicaties te optimaliseren en de infrastructuur naar een hoger niveau te tillen.

Kortom, als Software Operations Engineer ben je een belangrijk onderdeel van het team en draag je bij aan de verdere groei en ontwikkeling van onze IT-infrastructuur.

Functie eisen Software Engineer Java

Om in aanmerking te komen voor deze functie is het noodzakelijk om minimaal vijf jaar werkervaring te hebben als engineer in een complex IT-landschap. Daarnaast is ervaring in of affiniteit met de financiële sector, met name het betalingsverkeer, gewenst. Het is vereist om te beschikken over een Bachelor- of Masterdiploma in bijvoorbeeld computerwetenschappen. Goede beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal is van belang.

Ervaring met Linux, Apache HTTP en Websphere-versie 8.5.5 (en hoger), Oracle databases 12c / 19, netwerkinfrastructuur (zoals SSL-connectiviteit, enz.), deployment automatisering (Azure Devops-pipelines en XL-Deploy), ELK stack en Splunk is vereist. Ervaring als ontwikkelaar is een pré. Verder is het nuttig om ervaring te hebben met Scrum en Agile-methodologie.

Arbeidsvoorwaarden

Als Software Engineer bij ons heb je de keuze uit verschillende vacatures voor lange termijn projecten of vaste banen. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een aangename werksfeer. Thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor, waardoor er een goede balans ontstaat.

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet en stuur ons jouw sollicitatie. We plannen graag een kennismakingsgesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk

Onze nieuwste vacatures
Utrecht
Utrecht
Nieuwegein
Utrecht
UTRECHT
Utrecht Heeft Werk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.